CSM - Metz

Duel de gala in Champions League, acolo unde handbalistele noastre dau piept cu o trupa uriasa. Lotul celor de la Metz cuprinde nu mai putin de şapte handbaliste care sunt campioane mondiale şi europene en-titre cu naţionala Franţei!

Supervedetele celor de la Metz sunt pregătite de un antrenor uriaş în handbalul feminin mondial, Emmanuel Mayonnade. Din cauza unei accidentări grave la genunchi, tehnicianul de 35 de ani şi-a încheiat prematur cariera de jucător, la numai 21 de ani. S-a apucat de antrenorat şi reuseste rezultate excelente pe banda rulanta ca tehnician.

Din 2015, Mayonnade a ajuns la Metz, iar din februarie 2019 pregăteşte, în paralel, şi naţionala feminină a Olandei. Cu Metz a strans trei titluri în palmares (2016, 2017, 2018) şi se afla in pole-position pentru cel de al 4-lea la capătul acestui sezon. De asemenea, a cucerit şi cupa în 2017, iar în Franţa a fost ales cel mai bun antrenor al anului în patru rânduri: 2010, 2016, 2017 şi 2018.
Mayonnade a fost dorit de CSM Bucureşti în iarnă, însă a refuza oferta romanilor pentru a continua la Metz.

Suntem de parere ca Glauser, Niombla, Zaadi si restul fetelor lui Mayonnade au sanse mari sa invinga la Bucuresti in fata unei trupe care, fara Cristina Neagu, este redusa la un nivel putin peste medie.

Postat la 05 Apr 2019

Distribuiti pe Social Media