Fotbal la matineu

Fotbalul din esalonul secund ar trebui sa revina in scena cu prima etapa din acest an, pe 23 februarie. Daca vremea va fi ingaduitoare si sfarsitul iernii nu va aduce la fel de multa zapada ca pana acum, prima etapa se va desfasura conform programului si va aduce in prim-plan cateva evenimente extrem de interesante.

Pandurii si Petrolul se reintalnesc intr-o situatie mult diferita fata de cum erau obisnuite. In sezonul 2012/2013, gorjenii si ploiestenii completau podiumul ligii intai si participau in cupele europene, iar la 6 ani distanta se lupta in liga secunda, incercate de vremuri grele. Gazarii au simtit si "aerul rece" al esalonului al 4-lea, fiind chiar in prag de "dizolvare". Dar ca un club cu renume si suporteri suficient de multi si de fanatici cat sa nu accepte acest destin, Petrolul a urcat an de an din liga a 4-a, vazandu-se in prezent pe locul 3 al ligii secunde la egalitate de puncte cu ocupanta locului 2, ultima pozitie direct promovabila. Pandurii Tg-Jiu, in schimb, dupa un start bun de campionat, se zbate la mijlocul clasamentului incercand sa formeze un lot competitiv cu care sa atace promovarea in sezonul viitor.

Liderul esalonului secund este Sportul Snagov, care va debuta in noul an intr-un derby al Ilfovului, impotriva celor de la Daco-Getica, fosta Juventus, retrogradata la finalul sezonului trecut din Liga intai si care este momentan, destul de aproape de o noua retrogradare!

Universitatea Cluj nu mai are rabdare sa revina in prim-planul fotbalului romanesc si ataca promovarea condusa de Bogdan Lobont. "Sepcile rosii" se afla pe locul 4, la un singur punct distanta de locul de baraj si totodata de ultima pozitie care asigura promovarea directa. Clujenii vor juca in primul meci al anului in deplasare la Energeticianul, echipa de care a dispus in tur cu scor de neprezentare, 3-0!

Echipa de suflet a suporterilor constanteni, Farul, nu se simte confortabil in clasament si ocupa o pozitie alarmanta. Abia locul 17, la doua puncte de pozitia care asigura prezenta in esalonul secund si anul viitor.

Liga 2 pare mai incinsa ca niciodata tinand cont ca nu mai putin de 5 cluburi se lupta pentru doua pozitii direct promovabile si un loc de baraj, toate despartite de doar doua puncte. In lupta este si Argesul lui Emil Sandoi, aflat pe locul 6, dar la 4 puncte distanta de lider.

1 - Sportul Snagov (46 pct)

2 - Academica Clinceni (45 pct)

3 - Petrolul Ploiesti (45 pct)

4 - Universitatea Cluj (44 pct)

5 - Chindia Targoviste (44 pct)

6 - FC Arges Pitesti (41 pct)

Categoric avem unul dintre cele mai disputate sezoane ale esalonului secund din ultimii ani, cluburile de traditie cautand sa-si regaseasca gloria de altadata.

Postat la 14 Jan 2019

Distribuiti pe Social Media