Miracolul de pe Anfield Road

ULUITOR! MAGNIFIC! COLOSAL! Acestea sunt trei dintre cele mai mari cuvinte de superlativ ce devin prea mici pentru a descrie ceea ce s-a intamplat pe data de 7 Mai 2019, pe terenul din Liverpool!

Condusi de un Messi devastator, granzii Barcelonei, jucatori ce au cochetat in ultimul deceniu doar cu "pocale de aur" si "mese festive", veneau in fieful cormoranilor la adapostul unui 3-0 obtinut, obtinut pe Nou Camp, multumita tocmai liderului lor, detinatorul al 5 Baloane de Aur, pana in prezent! Nici cel mai patimas suporter alb-rosu, nici macar cel mai pesimist fan din Catalunia nu ar fi prevestit ceea ce s-a intamplat pe Anfield! Istoria fotbalului si-a pus borna in dreptul acestui meci, pentru eternitate!

Cu Salah si Firmino indisponibili, Klopp a mizat in atac, pe serviciile altor doi jucatori. Origi si Shaqiri. Daca de elvetian lumea a mai auzit, de Origi nu prea stia nimeni si numele lui putea fi foarte usor confundat cu al unui pachet de biscuiti! Originar din Kenya, Origi este un jucator ce reprezinta Belgia la nivel de echipe nationale. A debutat la Lille in 2013, pentru ca in 2014 sa fie cumparat de Liverpool pentru 13 milioane de lire sterline. In tot acest timp, a jucat trei ani la Lille sub forma de imprumut si un an la Wolfsburg in aceleasi conditii, pentru ca in 2018 sa revina la Liverpool. Origi marcase numai 37 de goluri intr-un total 177 de aparitii si era cel mult un jucator mediu, pe care il poti vedea in grupele Europa League fara probleme, dar nu intr-o semifinala de Champions League! Iata ca Jurgen Klopp l-a preferat in locul lui Sturridge si kenyanul a marcat doua goluri impotriva Barcelonei. Incredibil!

Cealalta arma a antrenorului lui Liverpool s-a numit Wijnaldum, un jucator de 28 de ani, care in trecut, a mai jucat la Feyenoord, PSV si Newcastle. Fata de Origi, Wijnaldum n-avea cifre de speriat. Jucase pana la acest meci 361 de partide oficiale in care a inscris 84 de goluri. Daca jucatorul belgian a fost preferat titular, olandezul a intrat in teren dupa pauza inlocuindu-l pe Robertson. Si bine a facut Klopp, pentru ca in 10 minute, Wijnaldum a inscris de doua ori, scorul se facuse 3-0 si vulcanul de pe Anfield Road nu mai putea fi stapanit.

Scorul final a fost semnat de Origi si la 4-0, Messi si compania erau out din competitie. S-a demonstrat inca o data, indiscutabil in cel mai spectaculos mod, ca individualismul nu se ridica nici macar la jumatate din valoarea jocului colectiv. Messi este un jucator extraordinar, dar Liverpool este o echipa! Liverpool a fost mai buna. Mai buna decat talentul imens al argentinianului, mai buna decat tehnica lui Coutinho sau rautatea lui Suarez, a fost mai buna decat experienta lui Pique si Vidal la un loc!

Il mentionam la final, nu pentru ca este cel din urma, ci pentru ca este cel dintai! Singurul jucator ce va juca vesnic pentru Liverpool! Singurul ce a fost partas la fiecare meci al echipei, rau sau bun, singurul cormoran autentic de la inceput si pana la final este PUBLICUL! Merita aprecierea tuturor pentru faptul cum si-a sustinut echipa, consolidandu-si inca o data titulatura de cea mai frumoasa galerie din lume!

Cu siguranta cea mai frumoasa perioada de la Steven Gerrard incoace, traversata de echipa antrenata de Jurgen Klopp, se scrie in continuarea acestui meci istoric, semnat pe 7 Mai 2019!#BaniPeJos

Postat la 08 May 2019

Distribuiti pe Social Media