Povestea impresionanta a lui Jamie Vardy

Povestea lui Jamie Vardy incepe la 11 ianuarie 1987. Nascut in Sheffield, Anglia, debuteaza in cariera de junior la echipa locala, pe care o paraseste la varsta de 16 ani, din cauza ca aceasta nu s-a aratat interesata de o prelungire a contractului.

In acelasi an, semneaza primul contract de senior cu Stockbridge Park Steels, o echipa din esalonul a 8-lea valoric, la care joaca sase sezoane si care ii ofera un contract si un venit de cateva zeci de lire saptamanal!!! In tot acest timp, Vardy, era angajatul unei fabrici, unde lucra pentru a-si duce existenta, venitul din fotbal nefiind suficient satisfacerii nevoilor sale.

In prezent, Vardy declara ca aceasta a fost cea mai grea perioada din cariera sa de jucator, pentru ca de nenumarate ori a batut inspre retragere, cu gandul ca fotbalul n-o sa-i aduca veniturile materiale necesare unei existente cel putin modeste.

Totusi, a continuat, si la varsta de aproape 23 de ani semneaza cu Halifax Town, echipa din esalonul superior, unde joaca un sezon, inscrie 25 de goluri si castiga premiul de "jucatorul anului". Aceasta distinctie trezeste atentia catorva scout-eri din Conferinta ( liga a 5-a valorica ) si urmatorul an semneaza cu Fleetwood Town, la care are un sezon absolut remarcabil. Inscrie hat-trick dupa hat-trick, castiga titlul de golgeter al ligii cu un total de 31 de reusite si promoveaza cu Fleetwood in liga a 4-a pentru prima data in istoria clubului!

In 2012, interesele unor cluburi din Championship pentru pretiosul jucator erau mai mult decat elocvente. Leicester se misca repede si in schimbul a 1 milion de £ ( cel mai mare transfer pentru o echipa din liga a 4-a ), pune mana pe Jamie Vardy!

Dupa cateva meciuri in care nu confirma si atrage antipatia fanilor, Jamie Vardy revine la forma care l-a consacrat si reuseste sa inscrie 16 goluri in sezonul 2013-2014, cu care o ajuta pe Leicester sa promoveze in Premier League. In primul sezon in prima liga valorica, Leicester cu Vardy in teren, termina pe un confortabil loc 14!

Ceea ce a urmat in sezonul 2015-2016 va ramane vesnic in memoria si istoria fanilor lui Leicester. Echipa lor de suflet castiga cel mai puternic campionat din lume, iar Vardy a bifeaza nu mai putin de 11 meciuri consecutive in care scutura plasa adversa, depasindu-l astfel pe Ruud Van Nistelrooy care detinea recordul de 10 aparitii consecutive cu gol!!! In sezonul urmator Leicester atinge faza sferturilor in Champions League cu Vardy in mare forma!

Convocarea la Nationala Angliei a fost doar o notiune de timp si prima sa cooptare la lot se intampla in 2015 pentru amicalele dinaintea europeanului din Franta 2016!

Cine ar fi crezut ca un jucator aflat in 2010 la Halifax Town in liga a 6-a valorica englezeasca va ajunge 5 ani mai tarziu sa castige Premier League, sa joace in Champions League si sa fie convocat la Nationala. Probabil nici Jamie Vardy in cele mai optimiste vise ale sale!

Ascensiunea acestui jucator minune a ajuns un model pentru foarte multi tineri fotbalisti. Perseverenta, munca si rabdarea imensa de care a dat dovada i-au adus intr-un final succesul suprem! Cu toate ca ofertele de la cluburile mari ale mapamondului curgeau pe banda rulanta, Jamie Vardy a ramas fidel clubului care l-a promovat si care i-a aratat ca nu exista obstacol intre el si visurile sale!

Postat la 18 Jun 2018

Distribuiti pe Social Media