Razbunarea Generatiei de Aur se amana!

Romania si-a asigurat in mare masura locurile in fotolii pentru turneul final din 2020! Ar fi o premiera mondiala ca o echipa ce gazduieste meciuri la un campionat european sa nu participe. Frustrant pentru noi, amuzament pentru altii.

Romania - Suedia 0-2 in cel mai important meci al grupei. Publicul si-a facut datoria si a umplut pana la refuz stadionul unde trebuia sa fi sarbatorit victoria si sa fi razbunat Generatia de Aur pentru sfertul de finala din 1994 pierdut in fata nordicilor. In schimb nationala noastra a fost zero, atat pe tabela, cat si in teren. Mai exact, tricolorii nostri nu au existat. Un meci anost in care actori in rolurile de jucatori au fost unii ce incaseaza sume uriase pentru cat de putin presteaza.

Contra a demonstrat inca o data ca, pe langa faptul ca nu stie sa antreneze sau sa transmita catre elevii lui un stil de joc, nu o duce prea bine nici cu logica. Cum a fost posibil sa incepi partida cu un jucator din ligile inferioare din Italia, fost barman, fara experienta si total debusolat, numai el stie.

N-a fost o problema ca nimeni nu a iesit la rampa cu veleitati de fotbalist, insa nici macar spiritul colectiv nu s-a vazut. Dorinta grupului sa castige, atitudinea, ambitia, pragmatismul, rautatea pozitiva au lipsit cu desavarsire. Singurul capitol la care i-am depasit categoric pe suedezi sunt tatuajele.

Incepem sa credem cu o convingere tot mai mare ca performantele Romaniei din 1994 sau ale Stelei din 1986 nu vor mai fi atinse prea curand sau, mai sincer, ca nu vor mai fi atinse niciodata. Cine stie fotbal, stie ca niciodata. Fotbalul a ajuns la un nivel atat de mare incat nu este de ajuns sa porti ghete si jambiere ca sa te numesti fotbalist. Avem dovezi clare de munca, preseverenta si continuitate in ceea ce ne ofera cei mai mari fotbalisti ai tuturor timpurilor, Messi si Ronaldo. Ne-au invatat cu binele atatia ani de zile si iata-ne extrem de somnolenti si iritati cand vedem un meci al echipei noastre.

Exista in nationala Romaniei si cativa jucatori care, in alte conditii, ar da alt randament, dar fotbalul este un joc de echipa si cand nimeni nu e langa tine sa te puna in valoare, risti sa te pierzi in nota mediocritatii grupului.

Generatia de Aur a stralucit pentru ca avea portar, pentru ca avea flancuri, avea un libero cum avea doar Barcelona, avea atancanti care marcau din jumatate de ocazie si mai presus de toate, avea dirijor. Gica Hagi, Gica Popescu, Raducioiu, Ilie Dumitrescu, Dan Petrescu, Adrian Ilie, Dorinel Munteanu sunt caractere pe care le-am pierdut in negura vremii. Pe ei i-am numit fotbalisti...

Postat la 16 Nov 2019

Distribuiti pe Social Media