Turcia Italia

Iata-ne ajunsi, cu o intarziere de un an, in fata debutului Euro 2020. Dupa o perioada extrem de complicata, cu restrictii cauzate de pandemia COVID-19, turneul final incepe astazi cu un meci care, la prima vedere, poate parea dezechilibrat. In realitate, insa, credem ca Azzurri vor avea parte de un duel extrem de incomod, Turcia aflandu-se intr-o forma excelenta, cu doar 2 infrangeri in ultimele 20 de partide, ambele survenite in fata Ungariei (0-2 si 0-1 in UNL). Defensiva reprezinta punctul forte al trupei conduse de Gunes, turcii incasand doar 3 goluri in cele 10 partide din preliminarii. In mod normal, linia de fund pentru acest duel va fi compusa din jucatori veniti din serie A, Ayhan de la Sassuolo si Demiral de la Juve, Kabak de la Liverpool si campionul din Turcia, Ridvan Yilmaz. Mijlocul este condus de vedeta lui Milan, Hakan Calhanoglu, in timp ce atacul ii va avea in prim plan pe campionii surpriza ai Frantei, Yazici si Yilmaz.

Revenind la Italia, de mentionat faptul ca, pe langa valoarea superioara a lotului, are avantajul de a juca acest meci de debut acasa, la Roma, in fata propriilor fani. Echipa condusa de Roberto Mancini a defilat in campania de calificare bifand 10 victorii din 10 partide, inregistrand un golaveraj fantastic de 37 la 4. Mai mult, Italia nu a mai pierdut un meci oficial din 2018, de lam0-1 cu Portugalia in UNL. Devenit liber de contract in aceasta vara, Donnarumma nu are rival intre buturi, linia de fund din fata sa urmand a fi aleasa din jucatori de la echipe de top din serie A, unul de la Chelsea si unul de la PSG. Foarte probabil “batranii’ lui Juve vor face pereche in centrul defensivei, urmand a fi flancati de Bastoni de la Inter si Florenzi de la Vicecampioana Frantei. PSG da si “creierul” de la mijlocul terenului, Veratti, in timp ce atacul va fi cladit in jurul lui Immobile, cu Insigne si Belotti langa starul lui Lazio. Chiesa si Beradi reprezinta variante de top pentru ofensiva albastrilor.

Desi Italia are prima sansa astazi, noi vom forta un pic pronosticul de astazi si, bazandu-ne pe lentoarea fundasilor centrali de la Juve, dar si pe forma excelenta a celor doi “Y” din atacul Turciei, vom merge pe :

                                                 G1+ 1.97 ( Turcia inscrie )

Postat la 11 Jun 2021

Distribuiti pe Social Media